duminică, 3 aprilie 2011

Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S este unul dintre cele mai populare smartphone-uri Android in acest moment, el atingand vanzari de milioane de unitati atat in Asia, cat si in SUA. Motivele sunt clare: acesta este un terminal cu un display urias, performante grafice incredibile si un procesor foarte performant. Iata o analiza detaliata a smartphone-ului, oferita de Mobilissimo.ro:
Galaxy S este primul handset cu certificare DivX HD, iar ecranul sau impresionant este un Super AMOLED capacitiv, in cazul in care va intrebati. Acesta este capabil de multitouch si pinch to zoom, iar in tandem cu procesorul de 1 GHz de sub carcasa asigura o experienta unica de gaming sau vizionare a clipurilor video.
Android 2.1 ruleaza pe acest handset, cu mentiunea ca Samsung a promis ca va lansa Android 2.2 pentru Galaxy S in aceasta luna. Gros de doar 9.9 mm, acest telefon vine si cu o camera destul de impresionanta, de 5 megapixeli, capabila de captura video HD 720p la 30 fps si suportand uploadul imaginilor rezultate in retelele de socializare.
Fara pic de lag, cu un display de mari dimensiuni si conectat prin 3G, Bluetooth 3.0 si WiFi 802.11 b/g/n, acest model pare a fi terminalul Android absolut.

Iphone 4

Cand cei de la Apple lanseaza un nou produs, este imposibil sa nu existe dileme in ceea ce il priveste. Unii nici nu se uita in portofel si ajung sa vanda din casa pentru un Apple. Asa este cazul primul telefon ce se vrea smartphone din portofoliul companiei magistral condusa de Steve Jobs : iPhone 4. Telefon bombardat de critici, dar seductiv pentru cei ce apreciaza aspectul, functionalitatea, notorietatea brandului si, mai ales faptul ca este promovat asa cum nici un alt telefon nu a fost vreodata.

Prezentare generala

Primul lucru pe care il observi este forma noua. In ciuda bateriei mai mari, un procesor mai rapid si totul upgradat, noul model este semnificativ mai subtire si mai compacat decat inainte. Cum este posibil? In mare, trucul a fost forma patrata a spatelui. Nu mai este gratios curbat – design care, daca stati sa va ganditi, a irosit spatiu in jurul componentelor rectangulare. Noul iPhone este conceput din doua placi de sticla, fata si spate, infasurate cu o banda metalica in laterale. Rezultatul este foarte frumos, si de cand nu mai are plastic, se simte solid si ca un fel de Lexus. Dar nu mai da impresia de piatra fina si este imposibil acum sa iti dai seama dupa o simpla atingere ce ai in buzunar. Noile butoane metalice pentru volum si mute sunt mult mai rigide.
Partea frontala este acoperita de ecranul de tip RETINA, unul cu cea mai mare rezolutie de pe piata. Dimensiunile sale sunt de 3.5 inch, insa rezolutia a ajuns la 640x960 pixeli, fata de cei 320x480 de pe modelele anterioare. Bazat pe un nou panou de tip IPS, acesta are o luminozitate mai pronuntata, imagini mai clare si un contrast de 800:1, adica de 4 ori mai puternic decat pe iPhone 3GS. Culorile sunt vibrante, negrul este bine reprezentat iar in lumina soarelui vizibilitatea este peste media altor ecrane touch. Si unghiurile de vizualizare exceleaza iar sensibilitatea la atingere este perfecta. In completarea ecranului gasim senzorii de proximitate si lumina ambientala, camera video secundara si butonul "Home" pozitionat sub ecran.
 In partea stanga, iPhone 4 dispune de butoanele ce controloeaza volumul, un inel de prindere si de comutatorul pe modul silent. Pe partea dreapta regasim slotul pentru micro SIM, in partea superioara sunt dispunse traditionalele Sleep/Wake si mufa jack stereo de 3.5 mm. Langa jack stereo exista un difuzor suplimentar pentru anularea zgomotelor ambientale ce se activeaza in timpul convorbirii si care isi face treaba excelent. Partea de jos este ocupata de mufa pentru incarcare si difuzorul, iar spatele telefonului include lentila de 5 megapixeli a camerei foto, un Flash LED - o noutate absoluta pe un iPhone - si capacul bateriei, la fel de lucios ca pe modelele anterioare.
Ca la orice iPhone, pentru a scoate cartela SIM este nevoie de un obiect suplimentar - o agrafa, o scobitoare - orice obiect ascutit pentru a debloca mecanismul de impingere a cardului. Si tot in continuarea deciziilor ciudate, bateria este tot fixa, neputand fi inlocuita. IPhone 4 dispune de o baterie Li-Po de 1420 mAh ce rezista pana la 300 de ore in Stand-by, pana la 14 ore in convorbire si pana la 40 de ore pentru redare muzica. In realitate lucrurile stau apropiat, aceasta rezistand cu 10 ore mai putin in stand-by, cu 2 ore sub cele 40 pentru muzica si cu o ora sub timpul oficial in convorbire. La testul video a rezistat, nu mai putin de 9 ore si 40 de minute, ceea ce este impresionant.

blackberry torch 9800

Cel mai nou smartphone BlackBerry, Torch 9800 a primit critici si laude in dreapta si-n stanga inca din momentul debutului sau. Multi au acuzat problemele cu softul, lagul in timpul scrolling-ului, dar au laudat tastatura QWERTY a handsetului si ecranul sau touch.
 Torch 9800 reprezinta o premiera, prin faptul ca este atat primul BlackBerry care ruleaza BB OS 6, cat si primul model al companiei RIM care foloseste atat o tastatura glisanta, cat si un ecran touch. Designul acestui terminal nu este cu mult diferit de cel al altor modele RIM, iar partea sa inferioara este curbata, pentru o ergonomie crescuta a telefonului. Din fericire, Torch renunta la ecranul SurePress de pe BlackBerry Storm 2 si vine cu un touchscreen HVGA+ de 3.2 inchi, cu rezolutie de 360 x 480 pixeli. O mica problema cu acest handset ar fi faptul ca tastele fizice de sub ecranul touch pot fi confundate cu butoane touch sensitive, deoarece sunt prea bine camuflate in partea frontala a lui Torch.
De asemenea, nu e chiar incantator ca in anul 2010 sa inlaturam carcasa din spatele acestui BlackBerry, pentru a avea acces la cartela SIM, bateria de 1300 mAh si slotul microSD. Pentru un fan inrait BlackBerry, noul model va fi multumitor, in vreme ce nou-venitii nu vor fi chiar impresionati de acest smartphone. Problema apare in momentul in care il comparam pe Torch 9800 cu HTC EVO 4G, Motorola Droid 2 sau iPhone 4, toate dueluri in care handsetul produs de RIM iese in pierdere.
Absenta unui procesor cu viteza mai mare de 600 MHz se simte in mod clar in lagul software-ului, iar RIM mai are de lucrat pana sa ajunga sa lanseze un terminal in genul lui HTC EVO 4G sau Samsung Galaxy S.