duminică, 3 aprilie 2011

blackberry torch 9800

Cel mai nou smartphone BlackBerry, Torch 9800 a primit critici si laude in dreapta si-n stanga inca din momentul debutului sau. Multi au acuzat problemele cu softul, lagul in timpul scrolling-ului, dar au laudat tastatura QWERTY a handsetului si ecranul sau touch.
 Torch 9800 reprezinta o premiera, prin faptul ca este atat primul BlackBerry care ruleaza BB OS 6, cat si primul model al companiei RIM care foloseste atat o tastatura glisanta, cat si un ecran touch. Designul acestui terminal nu este cu mult diferit de cel al altor modele RIM, iar partea sa inferioara este curbata, pentru o ergonomie crescuta a telefonului. Din fericire, Torch renunta la ecranul SurePress de pe BlackBerry Storm 2 si vine cu un touchscreen HVGA+ de 3.2 inchi, cu rezolutie de 360 x 480 pixeli. O mica problema cu acest handset ar fi faptul ca tastele fizice de sub ecranul touch pot fi confundate cu butoane touch sensitive, deoarece sunt prea bine camuflate in partea frontala a lui Torch.
De asemenea, nu e chiar incantator ca in anul 2010 sa inlaturam carcasa din spatele acestui BlackBerry, pentru a avea acces la cartela SIM, bateria de 1300 mAh si slotul microSD. Pentru un fan inrait BlackBerry, noul model va fi multumitor, in vreme ce nou-venitii nu vor fi chiar impresionati de acest smartphone. Problema apare in momentul in care il comparam pe Torch 9800 cu HTC EVO 4G, Motorola Droid 2 sau iPhone 4, toate dueluri in care handsetul produs de RIM iese in pierdere.
Absenta unui procesor cu viteza mai mare de 600 MHz se simte in mod clar in lagul software-ului, iar RIM mai are de lucrat pana sa ajunga sa lanseze un terminal in genul lui HTC EVO 4G sau Samsung Galaxy S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu